Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 167g506kcal30g81.2g1.7g17.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g79g22kcal0.5g4.7g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Peruna, keskikokoinen 60g525g315kcal7.9g68.3g0.5g4.7g
Vesi, vesijohtovesi 788g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g328g492kcal3.3g19.7g42.7g2.3g
Oliiviöljy 131g1161kcal0g0g131.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 192g659kcal19.6g134.5g2.3g6.7g
Ohrajauho 144g473kcal11.9g93g2.9g11g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 79g210kcal6.7g36.5g3.3g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g7715kcal161.6g882.2g370g97.4g
Valittu annoskoko2500g3857kcal80.8g441.1g185g48.7g
Annoskoko puolitettuna1250g1929kcal40.4g220.6g92.5g24.4g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694