Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)310g84kcal4g14.9g0.6g5.3g
Peruna, punnittu kuorineen 310g201kcal5g40.9g0.5g2.6g
Porkkana 310g101kcal1.9g17.2g0.6g7.9g
Paistijauheliha nauta 5%1241g1601kcal258.1g0g62g0g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3.1g8.7kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa310g931kcal71.3g0g71.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g5851kcal681.2g148.4g270.2g33.2g
Valittu annoskoko2500g2926kcal340.6g74.2g135.1g16.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1463kcal170.3g37.1g67.6g8.3g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794