Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g513g308kcal7.7g66.7g0.5g4.6g
Bataatti, kuorittu 369g299kcal5.8g62.1g0.2g11.1g
Porkkanaraaste 200g591g160kcal3.5g31.3g1.2g14.8g
Lanttu 548g158kcal5.5g25.2g1.6g9.9g
Palsternakka 479g305kcal2.4g56.5g1.9g21.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2458kcal49.8g483.6g10.8g123.8g
Valittu annoskoko2500g1229kcal24.9g241.8g5.4g61.9g
Annoskoko puolitettuna1250g615kcal12.5g120.9g2.7g31g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513