Hillosarvet

25 g hiivaa
100 g voita
1 dl kermaa tai maitoa
1,5 rkl sokeria
2 maustemittaa suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
hilloa
munaa + raesokeria päälle

Murenna hiiva kulhoon.

Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Kaada neste hiivan päälle ja sekoita.

Lisää sokeri, suola ja suurin osa jauhoista.

Alusta taikina ja ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota n 40 min. Vaivaa taikinaan loput jauhot pöydällä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi palat pyöreiksi, halkaisijaltaan 24 sentin levyiksi.

Leikkaa levyt 6-8 kolmioksi.

Jaa kolmioille hilloa, kääri rullalle.

Kohota 30-40 minuuttia, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia.

Raaka-aineet painoivat 525 g,
Valmiina 498 g.
Suhdeluku 1,05.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 33 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 119g89kcal15.6g1.3g0.5g8.2g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g434g1995kcal2.2g2.2g221.2g0.2g
Sokeri 95g387kcal0g95.2g0g0g
Suola, annos 3g7.1g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.1244g4354kcal165.5g845.9g29.9g47.3g
Kananmuna kuoreton 43g61kcal5.4g0.1g4.4g0g
Mansikkamarmeladi (Saarioinen), annos 10g291g523kcal0.3g127.9g0g0g
29g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen238g79kcal7.9g11.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g14976kcal393.8g2168.6g512g111.4g
Valittu annoskoko2500g7488kcal196.9g1084.3g256g55.7g
Annoskoko puolitettuna1250g3744kcal98.5g542.2g128g27.9g
Arvot/100g100g300kcal7.9g43.4g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=91510