Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g573g1812kcal129g14.3g137.6g0g
Nauris 757g208kcal7.6g31.8g2.3g14.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g459g128kcal2.8g27.3g0.9g11.5g
Punajuuri 573g220kcal5.7g39.6g1.1g14.3g
Oliiviöljy 92g811kcal0g0g91.7g0g
Hunaja 46g152kcal0.2g37.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6661kcal290.6g300.2g467.2g80.4g
Valittu annoskoko2500g3331kcal145.3g150.1g233.6g40.2g
Annoskoko puolitettuna1250g1665kcal72.7g75.1g116.8g20.1g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877