Heidin Kaalisalaatti

Halkaise kaali keskeltä ja raasta juustoraasitmella leikkauspuolelta "silpuksi".

Palo sipuli, kurkku ja paprika sekaan.

Ripottele 1dl sokeria näiden päälle.

Kastike
Kiehauta n. 3min
1dl omenaviinietikkaa
1dl vettä
1d oliiviöljyä
1tl siirappia
+ ripaus mustapippuria

Kaada kulhoon ja sekoita vähäsen.

Kelmu päälle ja jääkaappiin.

Valmista seuraavana päivänä.

Mielettömän loistava vaikkapa pizzan kanssa.

Säilyy jopa pariviikkoa ja paranee vain vanhetessaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Pelthe10
AineksetMääräEnergiaPHRK
Keräkaali, 100g1365g328kcal16.4g46.4g2.7g28.7g
Kurkku, tuore409g41kcal2.5g6.9g0.4g2.9g
Punasipuli, kuorittu, 100g137g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Paprika, punainen68g18kcal0.6g3.1g0.3g1.4g
Sokeri116g471kcal0g115.9g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g137g27kcal0g8.9g0g0g
Siirappi, tumma10g31kcal0g7.1g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 137g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 123g1086kcal0g0g122.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g4075kcal42.6g389.8g253g70.6g
Valittu annoskoko2500g2038kcal21.3g194.9g126.5g35.3g
Annoskoko puolitettuna1250g1019kcal10.7g97.5g63.3g17.7g
Arvot/100g100g82kcal0.9g7.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94633