Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 639g245kcal6.4g44.1g1.3g16g
Nauris 320g88kcal3.2g13.4g1g6.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g181g49kcal2.4g8.7g0.4g3.1g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Rypsiöljy 60g528kcal0g0g59.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1066g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 213g591kcal4.3g6.4g59.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3047kcal36g152.2g244.4g51.2g
Valittu annoskoko2500g1524kcal18g76.1g122.2g25.6g
Annoskoko puolitettuna1250g762kcal9g38.1g61.1g12.8g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683