Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1161g380kcal7.2g64.6g2.3g29.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 834g635kcal15.7g129.2g1.7g8.3g
Sipuli (kuorittu)199g54kcal2.6g9.5g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g2.9g5.1g0.3g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.6g2.3g0.2g1.6g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen199g66kcal6.6g9.7g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 60g103kcal4.5g1.4g8.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2684kcal81.6g445g37.6g89.4g
Valittu annoskoko2500g1342kcal40.8g222.5g18.8g44.7g
Annoskoko puolitettuna1250g671kcal20.4g111.3g9.4g22.4g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242