Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g238g323kcal12.4g60.3g3g5.5g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 396g509kcal82.2g0g19.8g0g
Oliiviöljy 21g189kcal0g0g21.4g0g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka79g8.7kcal0.9g0.9g0.2g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g103g29kcal0.6g6.1g0.2g2.6g
Parsakaali, keitetty, suolaa 119g41kcal5.4g2.3g0.4g2.9g
Vesi1188g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 79g252kcal19.3g36.2g1.5g7g
Kananmuna kuoreton 87g124kcal10.9g0.3g8.9g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk111g43kcal1.9g8.4g0.1g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g3081kcal269.2g236.6g111.4g51.2g
Valittu annoskoko2500g1541kcal134.6g118.3g55.7g25.6g
Annoskoko puolitettuna1250g770kcal67.3g59.2g27.9g12.8g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390