Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 241g478kcal6.3g1.9g46.7g16.1g
Voi 30g219kcal0.4g0.1g24.5g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 100g278kcal2g3g28.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 402g73kcal2.2g10g1.6g2.8g
Peruna, keskikokoinen 60g121g72kcal1.8g15.7g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g602g169kcal3.6g35.8g1.2g15.1g
Vesi, vesijohtovesi 1004g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2576kcal32.6g133g204.4g70.2g
Valittu annoskoko2500g1288kcal16.3g66.5g102.2g35.1g
Annoskoko puolitettuna1250g644kcal8.2g33.3g51.1g17.6g
Arvot/100g100g52kcal0.7g2.7g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164