Sitruunakääretorttu

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Vatkaa munat, sokeri ja makeutusjauhe vaahdoksi (5g makeutusjauhetta= 0,5dl).

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon.

Sekoita varovasti nostellen.

Lisää sitruunamehua mielesi mukaan.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Tasoita pinta.

Paista uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.

Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota paperi varovasti ja anna jäähtyä.

Levitä sitruunarahka täytteeksi ja rullaa kääretorttu muotoon.

Herkuttele!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Innan
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, punnittu kuorineen (käsittelemätön)814g1132kcal90.3g3.3g84.6g0g
Sokeri 155g631kcal0g155.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 166g571kcal17g116.5g2g5.8g
Perunajauho 1dl=70g185g620kcal0.2g151.6g0g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.6g0g0.1g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore37g9kcal0g3.3g0g0g
Sitruunarahka (Valio), annos 100g1110g1775kcal79.9g177.5g77.7g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g19g53kcal0.2g10.4g0g7.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g9633kcal376.8g1246.8g328.6g26.6g
Valittu annoskoko2500g4816kcal188.4g623.4g164.3g13.3g
Annoskoko puolitettuna1250g2408kcal94.2g311.7g82.2g6.7g
Arvot/100g100g193kcal7.5g24.9g6.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99179