Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 301g69kcal5.4g7.2g0.6g6.3g
Peruna, punnittu kuorineen 903g585kcal14.5g119g1.5g7.7g
Timjami 1.8g5.1kcal0.2g0.5g0.1g0.7g
Rypsiöljy 16g144kcal0g0g16.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 963g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 13g40kcal1.3g1.8g3.1g0.2g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g301g331kcal6.9g12g30.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g2348kcal56.6g281g103.4g29.8g
Valittu annoskoko2500g1174kcal28.3g140.5g51.7g14.9g
Annoskoko puolitettuna1250g587kcal14.2g70.3g25.9g7.5g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181