Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 264g907kcal26.9g185g3.2g9.3g
Kananmuna kuoreton 112g160kcal14g0.3g11.5g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 203g340kcal15.3g8.1g26.4g5.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 10g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka366g348kcal62.2g1.8g9.2g0g
Sipuli 112g34kcal1.4g5.4g0.2g1.9g
Paprika punainen 305g89kcal2.9g13.7g1.2g5.8g
Ananas, omassa liemessään 290g151kcal1.4g32.5g0g4.1g
Kananmuna kuoreton 224g319kcal28g0.7g22.9g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 407g174kcal13.7g19.5g4.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2g5.7kcal0.2g0.8g0.1g0.5g
Emmental, punaleima 17%183g531kcal62.2g0g31.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5000g6253kcal460.6g564g220.2g55.2g
Valittu annoskoko2500g3127kcal230.3g282g110.1g27.6g
Annoskoko puolitettuna1250g1563kcal115.2g141g55.1g13.8g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965