Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)125g31kcal1.2g6.9g0g1.7g
Vesi62g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 4.7g5.1kcal0.4g0.8g0g0.1g
Oliiviöljy 8.4g75kcal0g0g8.4g0g
Mustapippuri 0.3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.3g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana502g252kcal4.6g20.2g17g6g
Valittu annoskoko251g126kcal2.3g10.1g8.5g3g
Annoskoko puolitettuna126g63kcal1.2g5.1g4.3g1.5g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471