Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 721g328kcal3.6g59.1g1.4g28.8g
Peruna, keskikokoinen 60g381g228kcal5.7g49.5g0.4g3.4g
Sipuli (kuorittu)122g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g26g27kcal2.1g4.2g0.2g0.5g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Lihaliemikuutio Maggi20g56kcal1.8g1.4g4.6g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g20g47kcal0.6g5.3g2.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 1002g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5024g1978kcal43.6g270g65g69.6g
Valittu annoskoko2512g989kcal21.8g135g32.5g34.8g
Annoskoko puolitettuna1256g495kcal10.9g67.5g16.3g17.4g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374