Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen999g330kcal33g49g0g0g
Vesi240g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g250g200kcal3.7g16.7g12.5g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 899g685kcal16.9g139.4g1.8g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5028g2493kcal110.4g421.8g29g22g
Valittu annoskoko2514g1247kcal55.2g210.9g14.5g11g
Annoskoko puolitettuna1257g623kcal27.6g105.5g7.3g5.5g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324