Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1170g383kcal7.3g65.1g2.3g29.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 840g640kcal15.8g130.2g1.7g8.4g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Kasvisliemikuutio 22g67kcal2.1g3g5.2g0.4g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Basilika, kuivattu 3g7.6kcal0.4g0.6g0.1g1.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200g66kcal6.6g9.8g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 60g104kcal4.6g1.4g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5038g2704kcal82.4g448.6g38g90.2g
Valittu annoskoko2519g1352kcal41.2g224.3g19g45.1g
Annoskoko puolitettuna1260g676kcal20.6g112.2g9.5g22.6g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242