Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt43g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Hiiva 4.3g3.2kcal0.6g0g0g0.3g
Vehnäjauho, sunnuntai104g364kcal12.5g73.9g2.2g3.1g
Keltuainen, 20g, annos 20g6.9g4.4kcal0.2g0g1.7g0g
Kananmuna kuoreton 10g15kcal1.3g0g1.1g0g
Voi 17g126kcal0.2g0.1g14.1g0g
Sokeri 30g120kcal0g29.5g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.7kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Rusinat (Rainbow) 1 pss17g56kcal0.5g12.3g0.1g1.7g
Sekahedelmä, kuivattu 17g39kcal0.6g7.6g0.1g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g1498kcal34.8g252g40.2g13.4g
Valittu annoskoko252g749kcal17.4g126g20.1g6.7g
Annoskoko puolitettuna126g375kcal8.7g63g10.1g3.4g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984