Omppupiirakka a la Henna

Vatkaa pehmeä margariini (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä sokeri vaaleaksi joko puuhaarukalla tai sähkövatkaimella.

Lisää munat yksitellen.

Seos saattaa "juoksettua" (eli muuttua rakeiseksi), mutta se tasoittuu kun kuivia aineita lisätään joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leseet ja leivinjauhe keskenään ja lisää parissa erässä voi-muna-sokeriseokseen.

Taputtele voidellun vuoan pohjalle.

Pilko omenat makusi mukaan joko kuutioiksi tai viipaleiksi.

Omenia ei tarvitse kuoria, vain kodat poistetaan.

Asettele omenat taikinan päälle.

Omenia käytetään oman maun mukaan, antamani määrä on viitteellinen.

Ripottele päälle hieman kanelia ja sokeria, oman maun mukaan.

Sulata 50g voita/margariinia, lisää desin verran sokeria ja desin verran kaurahiutaleita joukkoon.

Ripottele tämä seos omenoiden päälle.

Paistetaan n. 200°c:ssa n.40min, kunnes pinta nätisti ruskettunut.

(pohjan ainekset: 150g rasvaa, 2dl sokeria, 2munaa, vajaa desi leseitä (kaurahiutaleita voi käyttää tilalla, myös mitkä tahansa muut leseet käyvät), n. 3dl vehnäjauhoja (lisää ensin 3dl, jos taikina jää löysäksi, laita vähän enemmän, ei kuitenkaan yli 4dl) ja 1tl leivinjauhetta)

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen28g203kcal0g0g22.6g0g
Sokeri 30g122kcal0g30.1g0g0g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%2.8g7.1kcal0.4g0.3g0.2g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 43g148kcal4.4g30.3g0.5g1.5g
Leivinjauhe 0.9g1.7kcal0g0.4g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g94g32kcal0.2g6.7g0.3g1.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.9g3.4kcal0g0.7g0g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kaurahiutale 9g35kcal1.4g5.4g0.7g0.9g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen9g68kcal0g0g7.5g0g
Sokeri 9g38kcal0g9.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 21g30kcal2.6g0.1g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g1400kcal18g172.4g67.8g11g
Valittu annoskoko252g700kcal9g86.2g33.9g5.5g
Annoskoko puolitettuna126g350kcal4.5g43.1g17g2.8g
Arvot/100g100g278kcal3.6g34.2g13.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=193578