Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g57g35kcal0.9g7.5g0.1g0.5g
Vesi77g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste20g5kcal0.2g1g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Rypsiöljy rainbow0.6g5.4kcal0g0g0.6g0g
Sipuli, kokonainen 50g5g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sokeri0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g60g21kcal0.6g3.9g0.3g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 7.5g21kcal0.1g0.2g2.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 23g51kcal4g0g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana504g283kcal12g26.8g14.2g2.2g
Valittu annoskoko252g141kcal6g13.4g7.1g1.1g
Annoskoko puolitettuna126g71kcal3g6.7g3.6g0.6g
Arvot/100g100g56kcal2.4g5.3g2.8g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=63188