Omenapiirakka

Kkp= kahvikuppi jonka vetoisuus on1,5dl

1 kkp sokeria
2 kkp jauhoja
1 kkp voisulaa
1 kpl kananmuna
1 tl leivinjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1/2 kkp maitoa
Sokerit ja jauhot sekoitetaan keskenään joukkoon lisätään voisula.

Erotetaan yksi kahvikupillinen muruja erikseen ja jäljelle jääneeseen osaan lisätään muna, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä maito.

taikina kaadetaan matalaan vuokaan päälle omenat.

Omenoiden päälle kanelisokeria sekä ripotellaan loput murut.

Omenien sijasta voi käytää myös raparperia tai marjaa.

Uuniin 200 astetta ja 25 -30min

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Tipi66
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 40g161kcal0g39.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 61g209kcal6.2g42.6g0.7g2.1g
Voi 44g321kcal0.5g0.2g36g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g5kcal0g1.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 62g24kcal0.1g5.1g0.1g0.9g
Kananmuna 50g(kpl)16g20kcal1.7g0g1.4g0g
Maito, Kevyt23g11kcal0.7g1.1g0.4g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.2g4.5kcal0g1g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana505g1534kcal18.6g187.6g77.2g6g
Valittu annoskoko253g767kcal9.3g93.8g38.6g3g
Annoskoko puolitettuna126g384kcal4.7g46.9g19.3g1.5g
Arvot/100g100g304kcal3.7g37.1g15.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137478