Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl20g183kcal0g0g20.3g0g
Tomaattisose tomaattipyree 23g17kcal1g2.9g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz30g31kcal0.3g7.2g0g0.4g
Chili mausteseos, Old El Paso12g34kcal1g5.9g0.7g0g
Kanaliemi rainbow 1 L1201g601kcal48.1g12g48.1g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g300g372kcal9g76.9g0.6g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g375g154kcal5.3g30.4g1.1g0g
Timjami 0.8g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g23g34kcal3.6g0.2g2g0g
Aito nakki HK (500g)451g1081kcal54.1g13.5g90.1g0g
Persilja 9g2.5kcal0.1g0.1g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g5062kcal247.2g305.8g326.4g5.8g
Valittu annoskoko2520g2531kcal123.6g152.9g163.2g2.9g
Annoskoko puolitettuna1260g1266kcal61.8g76.5g81.6g1.5g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460