Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g697g390kcal59.2g34.8g1.4g0g
Kananmuna kuoreton 153g219kcal19.2g0.5g15.7g0g
Sokeri 223g905kcal0g222.8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 139g424kcal12.2g77.2g2.6g19.4g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)98g361kcal13.7g53.7g7.8g10.7g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 251g861kcal25.6g175.6g3g8.8g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g125kcal0g0g13.9g0g
Mustikka metsä- 697g307kcal3.5g44.6g4.2g23g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g195g72kcal17.6g0g0g0g
Sokeri 42g170kcal0g41.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g7707kcal303.2g1310.4g97.2g124g
Valittu annoskoko2520g3854kcal151.6g655.2g48.6g62g
Annoskoko puolitettuna1260g1927kcal75.8g327.6g24.3g31g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518