Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 334g2370kcal2.5g1.3g266.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 578g1984kcal58.9g404.8g6.9g20.2g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 111g71kcal3.6g5.4g3.9g0g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1112g429kcal1.8g90.7g1g16.7g
Voi 56g403kcal0.7g0.2g45.2g0g
Manteli 111g685kcal26.8g7.3g60.1g8g
Sitruunamehu, laimentamaton89g19kcal0.3g1.4g0g0.1g
Sokeri 96g388kcal0g95.5g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 27g61kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g12821kcal189.2g1213.2g768g90g
Valittu annoskoko2520g6411kcal94.6g606.6g384g45g
Annoskoko puolitettuna1260g3205kcal47.3g303.3g192g22.5g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=133935