Pizzapohja kevennetty

5 dl vettä
1pss kuivahiiva
1 rkl (15ml) öljyä
2 tl (10ml) suolaa
500 g (8,5dl) vehnäjauhoja

Sekoita 42 asteiseen veteen suola ja lisää osaan jauhoista lisätty kuivahiiva, sekoita hyvin ja lisää loput jauhoista pikkuhiljaa vaivaten.

Lisää lopuksi öljy.

Anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.

Levitä kahdelle uunipellille tai leikkaa taikina 10 osaan.

Päälle tomaattimurskaa ja täytteitä maun mukaan, lopuksi juustoraaste ja pizzamauste.

Paista 225C uunissa n. 7-10 min.
Annospohjat voi kaulita kappaleittain suoraan leivinpaperin päälle, nosta pohjat paperin kanssa päällekkäin ja pakasta.

Voit ottaa pakkasesta yksi kerrallaan.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Uneton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl36g325kcal0g0g36.1g0g
Vesi1205g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g27g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1229g4216kcal125.2g860.1g14.7g43g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g9082kcal250.4g1720.2g101.6g86g
Valittu annoskoko2520g4541kcal125.2g860.1g50.8g43g
Annoskoko puolitettuna1260g2271kcal62.6g430.1g25.4g21.5g
Arvot/100g100g180kcal5g34.1g2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156263