Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 599g282kcal10.9g42.9g5.5g7.6g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 24g72kcal0g17.8g0g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g13g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 16g143kcal0g0g16.2g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g240g743kcal28.8g172.6g6.5g28.8g
Pellavansiemenet, Pellavainen120g552kcal23.7g1.2g50.2g36.7g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g360g1295kcal46.8g248.2g10.8g36g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g839g2937kcal113.3g550.5g24.3g46.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g12048kcal447g2066.4g227g310.6g
Valittu annoskoko2520g6024kcal223.5g1033.2g113.5g155.3g
Annoskoko puolitettuna1260g3012kcal111.8g516.6g56.8g77.7g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544