Churros (Munkkitangot)

N. 100 g sokeria (osa jää käyttämättä)
500 g munkinpaistorasvaa + 2 dl rypsiöljyä
--
Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Nosta kattila liedeltä.

Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi.

Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten.

Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois.

Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa.

Öljy on riittävän kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia, reilun kymmenen tankoja.

Voit leikata taikinan poikki saksilla.

Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn.

Paista muutama churro kerrallaan molemmin puolin reilusti ruskeiksi.

Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele munkkitangot sitten sokerissa.

Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla tai käyttää valmista kaneli-sokeriseosta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 707g0kcal0g0g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 283g1978kcal1.8g0g222.8g0g
Mineraalisuola keskiarvo 4.5g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 460g1577kcal46.8g321.7g5.5g16.1g
Kananmuna kuoreton 467g666kcal58.3g1.4g47.8g0g
Sokeri 226g918kcal0g226g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g5.7g21kcal0.2g4.5g0.2g0g
Rypsiöljy 99g875kcal0g0g99g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 269g2363kcal1.6g1.1g266g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g16796kcal217.4g1109.4g1282.6g32.2g
Valittu annoskoko2520g8398kcal108.7g554.7g641.3g16.1g
Annoskoko puolitettuna1260g4199kcal54.4g277.4g320.7g8.1g
Arvot/100g100g333kcal4.3g22g25.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=289632