Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 840g1192kcal147.3g0g67.1g0g
Paprika punainen 105g31kcal1g4.7g0.4g2g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g700g2590kcal31.5g217g175g25.9g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 350g225kcal11.2g16.9g12.3g0g
Sipuli (kuorittu)263g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Kananmuna 50g(kpl)263g331kcal28.9g0.8g23.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5040g8878kcal446.6g504g557.8g64.8g
Valittu annoskoko2520g4439kcal223.3g252g278.9g32.4g
Annoskoko puolitettuna1260g2220kcal111.7g126g139.5g16.2g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609