Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g750g1245kcal153.7g5.2g37.5g14.2g
Keräkaali 250g750g180kcal9g30.7g1.5g15.7g
Porkkana 250g82kcal1.5g13.9g0.5g6.4g
Siirappi, tumma18g56kcal0g13g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 5g15kcal0.6g0.8g1.1g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 2.5g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5050g3158kcal329.6g127.8g81.2g72.8g
Valittu annoskoko2525g1579kcal164.8g63.9g40.6g36.4g
Annoskoko puolitettuna1263g790kcal82.4g32g20.3g18.2g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186