Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha350g582kcal66.6g0g35g0g
Peruna, vanha, kuorittu 584g445kcal11g90.5g1.2g5.8g
Porkkana 58g19kcal0.4g3.2g0.1g1.5g
Lanttu 58g17kcal0.6g2.7g0.2g1.1g
Sipuli 58g18kcal0.7g2.8g0.1g1g
Vesi, vesijohtovesi 1401g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)13g36kcal1.2g2.3g2.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5054g2231kcal161g203g78g19g
Valittu annoskoko2527g1116kcal80.5g101.5g39g9.5g
Annoskoko puolitettuna1264g558kcal40.3g50.8g19.5g4.8g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462