Kaali-possupata

Ruskista lihapalat öljyssä.

Kuumenna öljy, laita lihat pannulle huoneenlämpöisinä pienissä erissä, älä töki ja huido lihaa turhaan vaan annan sen ruskistua.

Lopuksi lisää paloiteltu sipuli (voi lisätä myös valkosipuli) kuullottumaan lihan joukkoon.

Pilko ja suikaloi kaali ja keitä kypsäksi suolalla ja kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Sekoita kypsä kaali lihan joukkoon.

Kaalin valutetun keitinliemen voi säästää ja käyttää myöhemmin vaikka kasviskeiton pohjaksi.

Paista 175 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 722 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1167g246kcal14g39.7g2.3g24.5g
Porsaan lihasuikale (maustamaton)467g747kcal88.7g0g42g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl18g158kcal0g0g17.5g0g
Sipuli 175g53kcal2.2g8.4g0.4g3g
Krusovice Cerne tumma olut (Krusovice), annos 500g117g41kcal0.5g5.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 584g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5054g2490kcal210.8g107.8g124.4g55g
Valittu annoskoko2527g1245kcal105.4g53.9g62.2g27.5g
Annoskoko puolitettuna1264g622kcal52.7g27g31.1g13.8g
Arvot/100g100g49kcal4.2g2.1g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148323