Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 161g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g4g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)201g642kcal20.1g126.4g4.6g28.1g
Vehnäjauho puolikarkea 130g448kcal13.3g91.3g1.6g4.6g
Voi 20g146kcal0.2g0.1g16.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 321g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi321g1124kcal19.3g244g5.5g7.4g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1364g462kcal41.7g66.9g1.4g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5056g5641kcal189.2g1057.4g58.8g80.2g
Valittu annoskoko2528g2820kcal94.6g528.7g29.4g40.1g
Annoskoko puolitettuna1264g1410kcal47.3g264.4g14.7g20.1g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089