Jauhemaksapihvit

300 g raakaa tai kypsää perunaa
1 sipuli
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
1/2 tl meiramia tai kirveliä
300 g jauhettua maksaa
Paistamiseen:
voita tai margariinia
1. Raasta tai hienonna perunat.

2. Silppua sipuli hienoksi silpuksi, kuullota se nopeasti pannulla ja anna jäähtyä.

3. Sekoita perunat, sipuli ja kananmuna maksan joukkoon.

4. Kuumenna ohukaispannu ja lisää pannun syvennyksiin rasva.

5. Lusikoi koloihin taikinaa sen verran, että saat reilunkokoisia pihvejä.

6. Paista molemmilta puolilta.

7. Tarjoa lisäksi perunamuusia, voisulaa ja puolukkahilloa.

Vinkki: Voit kypsentää jauhemaksapihvit myös uunissa leivinpaperin päällä (225 astetta, noin 10 minuuttia).

Jos haluat miedommin maksalta maistuvia pihvejä, korvaa osa maksasta jauhelihalla.

Perunoiden ohella tai sijasta taikinaan voi käyttää myös porkkanaraastetta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 158 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maksa, naudan1098g1439kcal202.1g63.7g40.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g998g599kcal15g129.8g1g9g
Porkkanaraaste 200g212g57kcal1.3g11.2g0.4g5.3g
Kananmuna kuoreton 220g313kcal27.5g0.7g22.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5056g4816kcal491.8g410.8g129g28.6g
Valittu annoskoko2528g2408kcal245.9g205.4g64.5g14.3g
Annoskoko puolitettuna1264g1204kcal123g102.7g32.3g7.2g
Arvot/100g100g95kcal9.7g8.1g2.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90511