Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 91g28kcal1.1g4.4g0.2g1.5g
Vesi, vesijohtovesi 1312g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Mustapippuri 3.5g10kcal0.4g1.3g0.1g0.9g
Timjami 16g45kcal1.4g4.2g1.2g5.8g
Purjosipuli 136g31kcal2.5g3.3g0.3g2.8g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 79g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Juuriselleri 93g29kcal1.2g4.3g0.2g2.9g
Tomaattisose tomaattipyree 74g57kcal3.3g9.6g0.1g0.7g
Puna-ahven savustettu 350g394kcal58.8g0g17.5g0g
Katkarapu 206g141kcal29.7g0g2.3g0g
Sinisimpukka vedessä 157g140kcal24.6g3g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5068g1926kcal248g66.2g64.2g29.8g
Valittu annoskoko2534g963kcal124g33.1g32.1g14.9g
Annoskoko puolitettuna1267g482kcal62g16.6g16.1g7.5g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203