Punajuuri-vuohenjuustokeitto

1.Kuori ja hienonna sipuli, kuullota se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.

Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio ja kiehauta.

2.Kuori ja lohko punajuuret pieniksi ja lisää ne kattilaan.

Keitä, kunnes punajuuret tuntuvat pehmeiltä.

Soseuta keitto monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3.Lisää joukkoon vuohenjuusto ja anna sulaa.

Lisää joukkoon myös kerma.

(Jos keitto tuntuu liian tanakalta, lisää vettä tai kermaa.)

4.Kuumenna keitto, mausta mustapippurilla.

Leikkaa basilikalehdet suikaleiksi ja sirottele keiton pinnalle.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 226 grammaa

Khaleesi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 99g38kcal1g6.8g0.2g2.5g
Vesi70g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (Herbamare), annos 11g1.5g4.9kcal0.1g0.3g0.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g14g3.8kcal0.2g0.7g0g0.2g
Rypsiöljy rainbow0.7g6.3kcal0g0g0.7g0g
Vuohen-valkohomejuusto (Rainbow), annos 50g25g76kcal5.3g0.3g5.3g0g
Maustamaton jogurtti (vähälaktoosinen) (Rainbow), annos 100g28g16kcal1.1g1.4g0.7g0g
Aurajuusto (Valio), annos 17g7g24kcal1.4g0g2g0g
Arla apetina tuorejuusto valkosipuli ja yrtit (Arla), annos 20g8.4g17kcal0.7g0.3g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana508g372kcal19.6g19.6g21.4g5.4g
Valittu annoskoko254g186kcal9.8g9.8g10.7g2.7g
Annoskoko puolitettuna127g93kcal4.9g4.9g5.4g1.4g
Arvot/100g100g73kcal3.9g3.9g4.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310589