Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 104g25kcal1.9g2.3g0.3g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 104g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g1g1.1kcal0g0.2g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl21g74kcal0.4g0.6g7.9g0g
Valkopippuri 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa21g63kcal4.8g0g4.8g0g
Voi, 1 tl, 5 g3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana509g372kcal14.2g6.4g31g5g
Valittu annoskoko254g186kcal7.1g3.2g15.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna127g93kcal3.6g1.6g7.8g1.3g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=370130