Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 88g66kcal1.6g13.5g0.2g0.9g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 88g121kcal16.4g0g6.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g15g3.1kcal0.1g0.6g0g0.2g
Sipuli (kuorittu)6.6g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g1.6g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)55g33kcal0.5g2.5g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana509g450kcal37.4g33.8g17g2.4g
Valittu annoskoko255g225kcal18.7g16.9g8.5g1.2g
Annoskoko puolitettuna127g113kcal9.4g8.5g4.3g0.6g
Arvot/100g100g89kcal7.3g6.6g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258