Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 31g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Oliiviöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g3.8g4.2kcal0g0.9g0g0g
Sokeri3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g31g6.3kcal0.2g1.2g0.1g0.4g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%19g17kcal0.8g1.4g0.9g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste25g90kcal7.3g0.4g7g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g13g34kcal2.2g0.2g2.6g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g6.2g7.4kcal0.1g0.3g0.8g0g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana509g728kcal32.2g79.2g31g6.8g
Valittu annoskoko255g364kcal16.1g39.6g15.5g3.4g
Annoskoko puolitettuna127g182kcal8.1g19.8g7.8g1.7g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.5g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168