Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 160g872kcal1.4g0.8g97.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu96g121kcal10.6g0.3g8.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 320g1098kcal32.6g224g3.8g11.2g
Voi 60% rasvaa 80g436kcal0.7g0.4g48.8g0g
Sokeri240g974kcal0g239.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 1600g617kcal2.6g130.6g1.4g24g
Vesi, vesijohtovesi 48g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g8237kcal95.8g1191.8g320.4g70.4g
Valittu annoskoko2544g4118kcal47.9g595.9g160.2g35.2g
Annoskoko puolitettuna1272g2059kcal24g298g80.1g17.6g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557