Jiiveen perunamurska

Lue KOKO OHJE ENSIN!
Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.

Hienonna tilli.

Pese ja kuori sitruuna, ota mahdollisimman vähän valkoista osaa mukaan.

Hienonna sitruunankuoret.

Purista sitruunasta mehu talteen.

Kun perunat ovat liki kypsiä, laita voi pannulle keskilämmölle.

Anna voin sulaa ja paahtua hetken kunnes saanut lämpimän rusehtavan sävyn, tällöin voi saa miedon pähkinäisen maun(ei mustaa, silloin voi on jopalanut ja kitkeröitynyt).

Lisää voihin sitruunankuoret ja tillisilppu.

Ota pannu pois levyltä.

Kaada perunoista vesi pois ja murskaa ne karkeaksi, esimerkiksi muusinuijalla tai vahvalla pallovispilällä.

Lisää joukkoon sitruunamehu ja voi- tilli- sitruunankuori seos.

Maista ja mausta suolalla.

Tarjoile.

Sopii mainiosti grilliruokien lisukkeeksi.

Ohje mukailtu Akseli Herlevin kirjasta Täydellä sydämellä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Jaska78
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1994g1518kcal37.5g309g4g19.9g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 199g53kcal0.8g2.9g1.4g3.6g
Tilli, tuore 199g60kcal7.4g1.8g1.6g4.2g
Voi, 1 tl, 5 g140g1019kcal1.4g1.4g111.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g5299kcal94.2g630.2g237.2g55.4g
Valittu annoskoko2544g2650kcal47.1g315.1g118.6g27.7g
Annoskoko puolitettuna1272g1325kcal23.6g157.6g59.3g13.9g
Arvot/100g100g104kcal1.9g12.4g4.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=334014