Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 240g1738kcal2.9g1g194.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai498g1744kcal59.8g353.8g10.5g14.9g
Sokeri 244g992kcal0g244.1g0g0g
Leivinjauhe 10g17kcal0.5g3.6g0g0g
Ruokasooda 10g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 192g58kcal5.5g6.9g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Raparperi 575g194kcal4g31.6g0.6g8g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 192g254kcal5g6.1g23g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g240g144kcal24g10.3g0.7g0g
Sokeri 163g661kcal0g162.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 105g150kcal13.2g0.3g10.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g14g58kcal0g14.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5088g12242kcal243g1688.6g492g45.8g
Valittu annoskoko2544g6121kcal121.5g844.3g246g22.9g
Annoskoko puolitettuna1272g3061kcal60.8g422.2g123g11.5g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574