Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 80g299kcal11.6g45.6g5.8g8g
Vehnälese 80g183kcal10.6g12.3g3.6g30g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Hermesetas-jauhe24g69kcal0.3g13.4g0g9.6g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.3g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200g66kcal6.6g9.8g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g20g58kcal0.2g11.2g0g8g
Vanilliinisokeri, teelusikka16g64kcal0g15.8g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton40g128kcal9.2g4.2g8.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 100g335kcal0.1g81.6g0.1g1.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1300g429kcal42.9g63.7g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g400g640kcal17.2g64g34.4g0.8g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 140g59kcal13.7g0.6g0.1g0g
Liivatelehti, gelatiini26g91kcal22.3g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5092g5191kcal297.8g652.6g127.2g115.6g
Valittu annoskoko2546g2595kcal148.9g326.3g63.6g57.8g
Annoskoko puolitettuna1273g1298kcal74.5g163.2g31.8g28.9g
Arvot/100g100g102kcal5.8g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258