Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali144g30kcal1.7g4.9g0.3g3g
Viinietikka 6g1.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.7g15kcal0g0g1.7g0g
Sokeri7.2g29kcal0g7.2g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g36g7.9kcal0.4g1.6g0g0.7g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.5g1.2kcal0.1g0.1g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g170kcal4.4g27.8g4g8g
Valittu annoskoko255g85kcal2.2g13.9g2g4g
Annoskoko puolitettuna128g43kcal1.1g7g1g2g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649