Kaalikeitto

Pilko kaali n.3-4cm suikaleiksi ja huuhdo.

Laita isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kaalit peittyvät reilusti.

Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja hiljennä lämpöä.

Hauduta hiljalleen poreillen n. 2-2 1/2h Uuden sadon kaali kypsyy nopeammin.

Lisää liha, -ja kasvisliemikuutiot(3+3) Maustepippurin voit lisätä joko kokonaisina tässä vaiheessa, tai jauheena jauhelihan seassa.

Kuori ja pilko porkkanat kiekoiksi, lisää keittoon.

Jatka hauduttamista vielä tunti.

Paista jauheliha ja lisää kypsään jauhelihaan mausteet, soijakastike, sweet chilli sauce, ketsuppi sekä valkosipuli.

(Jauheliha tässä vaiheessa todella mausteinen ja tumma.) Lisää seos keittoon, hauduta vielä muutama minuutti.

Keitto paranee lämmitettäessä uudelleen.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 680 grammaa

Renesmee
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali53g11kcal0.6g1.8g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g19g5.2kcal0.1g1.1g0g0.5g
Lihaliemikuutio vähärasv.&vähäsuol. Maggi1.2g3.3kcal0g0.7g0.1g0g
Kasvisliemikuutio,vähärasvainen (Maggi), annos 10g1.2g3kcal0.1g0.5g0.1g0g
Jauheliha, sika-nauta 26g58kcal4.6g0g4.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi heinz (Heinz), annos 10g1.9g1.9kcal0g0.5g0g0g
Soijakastike 1.1g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Sweet Chili Sauce Santa Maria1.1g2.2kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana509g173kcal11.2g10.6g9.6g3.2g
Valittu annoskoko255g86kcal5.6g5.3g4.8g1.6g
Annoskoko puolitettuna127g43kcal2.8g2.7g2.4g0.8g
Arvot/100g100g34kcal2.2g2.1g1.9g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282762