Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g18g16kcal1.4g0.2g1.1g0g
Sokeri 19g78kcal0g19.1g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)11g43kcal0.1g0.7g4.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 39g134kcal4g27.3g0.5g1.4g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g105g36kcal0.2g7.5g0.3g1.9g
Sokeri 5.4g22kcal0g5.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.8g2.7kcal0g0.6g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g38g26kcal4.5g1.5g0.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl15g51kcal0.3g0.5g5.3g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.5g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g827kcal21.2g128.2g23.8g6.6g
Valittu annoskoko255g414kcal10.6g64.1g11.9g3.3g
Annoskoko puolitettuna128g207kcal5.3g32.1g6g1.7g
Arvot/100g100g162kcal4.2g25.1g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500