Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer50g258kcal2g28.1g15g2.7g
Voi 50g364kcal0.6g0.2g40.7g0g
Sokeri 43g173kcal0g42.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu55g70kcal6.1g0.2g5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 57g196kcal5.8g39.9g0.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g2119kcal29g222g122.8g9.4g
Valittu annoskoko255g1060kcal14.5g111g61.4g4.7g
Annoskoko puolitettuna128g530kcal7.3g55.5g30.7g2.4g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834