Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Punaherukka 21g12kcal0.3g1.6g0.1g1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%42g25kcal1.3g3g0.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 13g16kcal1.4g0g1.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 26g140kcal0.2g0.2g15.7g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g77g65kcal0.9g14.2g0.3g1.4g
Fariinisokeri15g60kcal0g14.6g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl6.3g36kcal1.3g0.3g3.2g0.7g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)41g131kcal5.6g23.7g1.3g5.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g1011kcal25g117.6g47.2g16.4g
Valittu annoskoko255g505kcal12.5g58.8g23.6g8.2g
Annoskoko puolitettuna128g253kcal6.3g29.4g11.8g4.1g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218