Saaristolaisleipä

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja hämmennä siihen samalla siirappi ja murusta hiiva.

Lisää suola.

Sitten loput aineet joukkoon yksi kerrallaan.

Taikina saa jäädä melko lötköksi, sitä ei ole tarkoitus juuri vaivata, sekoittaa vain hyvin.

Jaa taikina esim kolmeen 1,5 litran voideltuun foliovuokaan.

Jätä kohoamaan liinan alle kahdeksi tunniksi.

Paista kohonneita leipiä160-asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n.1,5-2 tuntia, uunisi tehoista riippuen.

Itselläni on melko uusi uuni ja leivät saivat viettää uunissa täydet 2 tuntia.

Itse voitelin leivät tunnin paistamisen jälkeen siirappi-vesi-seoksella jottai sain rapean ja kauniin pinnan .Sitten leivät takaisin uuniin toiseksi tunniksi..

Resepti on Lallatilaan blogista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 227 grammaa

Essi23
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 4.7g3.5kcal0.6g0.1g0g0.3g
Siirappi, tumma36g114kcal0g26.4g0g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Kauralese 16g59kcal2.9g7.5g1.3g2.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 16g50kcal1.4g9.1g0.3g2.3g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)24g91kcal2.8g18.5g0.5g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 63g215kcal6.4g43.9g0.8g2.2g
Kirnupiimä (Ilmajoen osuusmeijeri), annos 200g94g29kcal2.8g3.9g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g1124kcal33.8g218.8g6.2g22.2g
Valittu annoskoko256g562kcal16.9g109.4g3.1g11.1g
Annoskoko puolitettuna128g281kcal8.5g54.7g1.6g5.6g
Arvot/100g100g220kcal6.6g42.8g1.2g4.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=164666