Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 100g24kcal1.8g2.2g0.3g2.3g
Purjosipuli 20g4.6kcal0.4g0.5g0g0.4g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Rypsiöljy 3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Flora kevyt margariini 40 400g3.8g14kcal0g0.1g1.5g0g
Kasvisliemi laimennettu 100g9kcal0.3g0.4g0.7g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g25g60kcal3.8g0.8g5g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g289kcal13g8.8g21.8g5.6g
Valittu annoskoko256g144kcal6.5g4.4g10.9g2.8g
Annoskoko puolitettuna128g72kcal3.3g2.2g5.5g1.4g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518