Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 105g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 7g21kcal0g5.2g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.4g1.3kcal0.2g0.1g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 77g235kcal6.8g42.8g1.5g10.7g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32g0.5g1.6g
Auringonkukansiemen 18g104kcal4g2.2g8.7g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana511g1037kcal31.4g164.6g21.4g26.8g
Valittu annoskoko256g519kcal15.7g82.3g10.7g13.4g
Annoskoko puolitettuna128g259kcal7.9g41.2g5.4g6.7g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525